kerstversiering maken
zelf kerstkaarten maken
Internet marketing strategie
Artikelen - creatief - kerstkaarten
Zelf eenvoudig kerstkaarten maken

Handgemaakte kerstkaarten!
Het is erg leuk om je familie en vrienden eigengemaakte kerstkaarten te sturen. Maar dan wel graag makkelijk en snel. ;-) Zeker als je veel kerstkaarten te versturen hebt, dan is een beetje massaproductie wel zo praktisch.
Dit ontwerp kerstkaart is makkelijk om te maken, ook als je niet zo handig bent, en je kinderen kunnen meehelpen! Weinig moeite met veel effect, en het is niet duur.
Zoals je op de foto ziet, is het plat om te versturen maar de ontvanger kan het leuk ophangen. De spiraal draait dan rond, op die manier is ook nog een kerstversiering.

Benodigdheden
  • Gekleurd papier (niet te zwaar, 100 grams papier is ideaal)
  • Schaar
  • Potlood en mok
  • Zilver- of goudstift (Pen-Touch, met 1 mm punt)
  • Gekleurd koordje of lint.

We beginnen met een plat rondje knippen, deze wordt in een spiraal vorm rond naar binnen geknipt. Dat krijgt een leuke kerstige versiering, er komt een touwtje aan en de ontvanger heeft een aparte eigengemaakte kerstversiering!
Zie hieronder stap voor stap uitgelegd.
Basis opzet kerstkaart maken
Stap 1
Zet een omgekeerde mok op het papier en trek de cirkel rond met een potlood. Let erop dat de doorsnee niet meer is dan zo’n 11 cm. Anders past het niet meer in een gewone envelop.
Stap 2
Begin dan van buiten naar binnen een spiraal te knippen. Hou een dikte van ongeveer 1 cm aan. Het hoeft niet heel precies. Zorg dat je een soort rondje overhoudt in het midden.
Zie het plaatjes rechts.
Stap 3
Dan ga je de versiering maken met de goud- of zilverstift, hierbij is het ook het beste om het eenvoudig te houden. Kringels met stipjes, of simpele sterretjes. Werk hier ook van buiten naar binnen.
(Ik denk dat volplakken met stickertjes niet werkt omdat dit dan te zwaar wordt.)
Zie het plaatje rechts.
Stap 4
Plak een sterretje op het beginnetje aan de buitenkant. Hierdoor verzwaart het ietsje en hangt de spiraal leuker.
knutselen kerst
kerstkaart maken papier
Afwerking kerstkaart
Stap 5
Met een naald prik je een gaatje in het midden. Haal hier het koordje door en maak een knoopje aan de onderkant. En je kaart is klaar!
Stap 6
Op de achterkant kun je je kerstwens kwijt. Let er wel op dat hiervoor een pen of stift gebruikt die niet doordrukt naar de andere kant.

kerstversiering knutselen
© Armande Borghardt
Dit artikel mag worden overgenomen, mits met bronvermelding en daadwerkelijke link naar deze site.
kerstkaarten maken